Jídlo jako lék?
Proč se nám někdy zdá, že jsme smutní, plní splínu, negací a nevíme z jakého důvodu? Abychom se rozptýlili-jdeme do cukrárny na dortík,nebo si koupíme něco sladkého na zoubek, protože cukr dokáže krátkodobě zvýšit pocit pohody a vyplavit endorfínky, ale pak zjistíme,že to nepomohlo a ještě máme pocit provinění.
Ono je vědecky dokázáno, že sladká a tučná jídla podporují tvorbu acetylcholinu a navozují negativní pocity-jde o takzvaná SMUTNÁ JÍDLA. a navíc z přemíry cukru poté vznikají bolesti hlavy i žaludku :o(.
Mezi VESELÁ JÍDLA se řadí - mléčné výrobky, drůběží maso, banány, listová zelenina - podporují totiž tvorbu dopaminu a dalších látek, které navozují pozitivní reakce v těle i mysli.
V těle se neustále tvoří tisíce chemických sloučenin a zase se rozkládají.To vše řídí mozek,který je přemostěním mezi tělem a myslí.
Mozek je pouze stroj a řidičem je inteligentní vnitřní síla,která nás motivuje k životu, k myšlení, regeneraci, hojení a uzdravování sebe sama.
Dalo by se říci-a již to bylo mockrát napsáno-že většina nemocí má psychosomatický původ.
Psychika je na prvním místě.Vytvořené biochemické látky přesně vědí,kam v těle mají přijít,kde je jejich místo.
No-není to zajímavé ?Veselé jídlo-veselá mysl a ještě budeme fungovat správně.